Wandelen met Henk

Dutch mountain trail: Ginge berg te hoeëg!

Door te wandelen stappen vooruit zetten in het onderzoek naar alvleesklierkanker.

In 2013 heb ik de Mont Ventoux vanuit Bedoin lopend beklommen. Ruim 22 km bergop binnen 3 en een half uur afgelegd. Ik liep toen voor twee buur(t)vrouwen. De een had darmkanker de ander borstkanker. Beiden zijn nu gelukkig genezen. Nooit gedacht dat kanker ook mijn leven zou bepalen. Helaas is mijn alvleesklier ook een prooi van kanker geworden en zijn er uitzaaiingen in lever, longen en botten. Daar de behandelresultaten alles behalve positief te noemen zijn heeft uitgebreid onderzoek de hoogste prioriteit. Mij zal het niet veel meer helpen, maar hopelijk wel toekomstige slachtoffers van deze sluipmoordenaar.

08/06/2022
14:05

Wim

View all
  View all
23/01/2022 | 19:15

Dutch Mountain Trial

 Tijdens het wandelen van de Dutch Mountain Trial werden opnames gemaakt door L1. Klik op onderstaande link om de opnames af te spelen. Kankerpatiënt wandelt voor goed doel | 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.