Team Compound en SvS bewindvoering

Wij rennen tegen alvleesklierkanker

Ik (Bo, tevens bedenker van deze actie) heb een moeder (Barbara) die lijdt aan alvleesklierkanker. Het is vreselijk om te zien dat er aan deze vorm van kanker nog steeds zoveel mensen overlijden en dat de kans op genezing zo onwijs klein is. Dit moet anders.
Mijn moeder heeft uitzaaiingen waardoor zij sowieso niet meer zal genezen. De manier waarop ik haar zie en hoe de ziekte haar kapot maakt is afschuwelijk en onmenselijk. Net als de onzekerheid over hoe het verdere verloop zal zijn. Of ze haar kleinkinderen nog ziet opgroeien, hoe lang ze nog heeft etc. En het gevecht wat zij levert door steeds weer chemo te krijgen terwijl je weet dat deze ziekte het vroeg of laat gaat winnen wat je er ook probeert tegen te doen. Mijn moeder heeft onwijs veel levenslust en is nog zo jong. En dat precies deze heftige vorm van kanker haar treft is verschikkelijk en onbegrijpelijk. 

Mijn moeder en ik zijn samen in 2015 het bedrijf SvS bewindvoering gestart waar mijn moeder met heel plezier en toewijding heeft gewerkt. Echter moest ze door haar diagnose Alvleesklierkanker stoppen als bewindvoerder/mentor en curator. 

 

Deze vorm van kanker behoeft nog veel onderzoek en daarvoor is veel geld nodig.
Zelf zoek ik naar afleiding in de vorm van sporten bij de beste sportschool van Almere, Compound Gym. Daarom wordt het een sportieve actie waarbij iedereen mag aansluiten die dat wil. Wij gaan 6 kilometer rennen door zand, modder en alles wat we verder zullen tegenkomen.

Compound Gym en SvS bewindvoering rennen samen tegen deze afschuwelijke ziekte!

17/02/2023
23:47

Ellis

View all

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.