J
Jolanda Duindam

Dankbaar, omdat er zoveel is om te vieren...

Tweeënhalf jaar geleden stond mijn wereld volledig op zijn kop: ik kreeg de diagnose Alvleesklierkanker. Van de één op de andere dag werd ik uit de maatschappij getrokken. Wat was nog mijn toekomst? Waarom werd ik voor de keuze gesteld: “Wel of niet meedoen aan een onderzoek”, terwijl ik gewoon de beste behandeling wilde die er was?…

En nu, tweeënhalf jaar later, kan ik zeggen: “Het gaat goed met mij.” De behandelingen zijn inmiddels verleden tijd. Ik ben weer volledig aan het werk en heb mooie momenten mogen meemaken: mijn man en ik zijn allebei 50 geworden, 25 jaar getrouwd en onze twee zonen hebben hun diploma gehaald. Dat allemaal in de periode dat ik ziek was. En nu, vier positieve ct-scans verder, vonden we het tijd om met onze familie en vrienden, die ons zo enorm hebben gesteund, deze mooie momenten te vieren. Dat deden wij op zondag 21 augustus. Een cadeauwens hadden we niet (onze allermooiste wens is al uitgekomen) en daarom vroegen we onze gasten een donatie te doen aan Deltaplan Alvleesklierkanker.

Met mijn eerdere actie "Handgemaakte kerst- en nieuwjaarskaarten voor een hoopvolle toekomst"  was al 1795 euro opgehaald. Hier hebben wij een mooi bedrag aan toe kunnen voegen. En dat is fijn, want er is meer onderzoek nodig in de strijd tegen deze (nog) meest dodelijke vorm van kanker.

Strijd met ons mee, zodat door wetenschappelijk onderzoek de beste behandeling voor iedereen beschikbaar wordt en gewerkt wordt aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Het onderzoek waar ik nog steeds aan meedoe, is nog maar het begin …

27/08/2022
13:40

Nico

View all

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.