Frank Koolen

Halve marathon Brussel tegen alvleesklierkanker 💪🏻

Ik kom in actie om geld op te halen voor kankeronderzoek. En in het bijzonder alvleesklierkanker, omdat mijn vader hieraan helaas is overleden.

Alvleesklierkanker is de op 1 na dodelijkste kankersoort wereldwijd, ondanks dat het maar weinig voorkomt toch de dertiende doodsoorzaak van alle ziekten in Nederland en komt langzaamaan ook steeds vaker voor.
Meer dan de helft van de patiënten kan geen behandeling krijgen en overlijdt binnen 4 maanden na de diagnose. Gemiddeld zijn 5 jaar na de diagnose minder dan 5 van de 100 patiënten nog in leven.
Dat moet beter en daarvoor is onderzoek nodig!

Sponsor mij in mijn deelname aan de halve marathon in Brussel en help mee met de financiering van belangrijk onderzoek naar alvleesklierkanker behandelingen. Met een donatie steun je het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Heel erg bedankt!🙏🏻

03/05/2024
09:19

Frank

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.