Andre Jonker

Meer onderzoek ter voorkoming van onbehandelbare alvleesklierkanker

( Member of team: De Barrelaars )

Vorig jaar stond ons leven op de kop. In Mei 2023 werd alvleesklierkanker met uitzaaiing naar de longen bij mijn vrouw Karin geconstateerd. Wat zich eerst aanzag als een blaasontsteking werd al snel naar diverse onderzoeken opgeschaald naar de gevreesde ziekte. Er kwamen teveel en te snel complicaties achter elkaar.

Wij wisten dat dit een moeilijk verhaal zou worden. De periode was intens. Een rollercoaster van emoties na elke behandeling met als doel het comfort van leven positief te beïnvloeden. Uiteindelijk was de strijd gestreden op 21 juni 2023. Veel te kort. Heftig voor ons gezinnetje (Bob en Nienke), familie en vrienden.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij.
Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Wij gaan hiervoor meedoen aan de Barrelchallenge. Van 31 Mei t/m 8 juni dit jaar. Een rit met als einddoel Extramadura in Spanje. Met twee oude opgeknapte, aangepaste en bestikkerde Volvo's V70 gaan we die "Challenge" uitdaging aan:

 

De Barrel Challenge Zomereditie 2024: 

Een fantastische rit naar Spanje! En wel naar Extramadura! Extremadura is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal, en de autonome regio’s Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië en staat garant voor schitterende omgevingen en bergpassen. Deze epische route leidt ons door de Spaanse- en Franse Pyreneeën en naar het midden van Spanje tijdens de allergekste, meest grensverleggende, meest fantastische zomer Barrel tour door Europa!

The Barrel Challenge Zomereditie, negen dagen lang raggen door Europa en daarbuiten in een oud barrel. Over steile hellingen en bergpaden en prachtige zomerlandschappen. Genieten van mooie uitzichten en in de avond gezellig bij de BBQ, even bijkomen en uitrusten voor de volgende dag.

Onze eindbestemming? Ergens waar je in ieder geval heerlijk warm zomerweer, super mooie bergen en prachtige panorama’s hebt!

De Challenge start vanuit Nederland en eindigt in dat ene landje en in dat ene onbekende plaatsje waar jij waarschijnlijk nog nooit bent geweest. We nemen de meest spannende, ruige en uitdagende routes door schitterende landschappen.

Tijdens de Barrel Challenge krijg je diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’, deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren jou punten op. Zo maak jij kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden!

Je Barrel
De Barrel, daar draait het natuurlijk allemaal om. Je voertuig mag niet jonger zijn dan 2002, de prijs maakt niet uit, als het maar een barrel is. Natuurlijk mag je jouw auto pimpen tot de meest gekke constructie die er ooit is gezien. Hoe excentrieker en gekker de constructie des te spectaculairder.

Deelnemers:

Bob (zoon)

Jan (zwager)

Dick (vriend van Nienke)

Harrie (neef)

Thomas (achterneef)

 

Voor het volgen van de rit:

https://www.polarsteps.com/Jonkerfrisjes/11130114-the-barrel-sponsor-tour-2024?s=b6cdffef-d670-4227-9906-00b7b371f3b1 

24/05/2024
15:53

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.