Handgemaakte kerst- en nieuwjaarskaarten voor een hoopvolle toekomst

Jolanda Duindam
van totaal € 1.000 (104%)

Twee jaar geleden stond mijn wereld volledig op zijn kop: ik kreeg de diagnose Alvleesklierkanker. Van de één op de andere dag werd ik uit de maatschappij getrokken. Wat was nog mijn toekomst? Waarom werd ik voor de keuze gesteld: “Wel of niet meedoen aan een onderzoek”, terwijl ik gewoon de beste behandeling wilde die er was?…

Om die moeilijke tijd van onderzoek en behandeling door te komen, ben ik wenskaarten gaan maken. Met lange termijndoelen kon ik niets meer, maar door mijn zelfgemaakte kaarten had ik een doel voor de dag. Er was immers altijd wel iemand jarig, iemand om te bedanken, beterschap of sterkte te wensen. Daarnaast zorgde het creatief bezig zijn voor afleiding en ontspanning.

En nu, twee jaar later, kan ik zeggen: “Het gaat goed met mij.” En dat geeft hoop. Niet alleen hoop voor mij, maar ook hoop voor mensen die strijden tegen deze (nog) meest dodelijke vorm van kanker.

Strijd met mij mee, door mijn zelfgemaakte kaarten (dit keer kerst- en nieuwjaarskaarten) te kopen óf door hier een donatie te doen.

Met mijn actie wil ik geld inzamelen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker, zodat door wetenschappelijk onderzoek de beste behandeling voor iedereen beschikbaar wordt en gewerkt wordt aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Het onderzoek waar ik aan meedoe, is nog maar het begin …

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.