In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

Daan Lemmers
Qr
van totaal € 1.000 (128%)
Nog te gaan

Om geld in te zamelen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker, gaan mijn collega's en ik de komende maanden twee uitdagingen aan.

* Op zaterdag 5 juni zullen wij met een team van arts-onderzoekers 200 km fietsen langs de Zeeuwse Deltawerken.

* Op vrijdag 20 augustus zullen wij met een team van artsen en arts-onderzoekers een alternatieve Ringvaart van 100 km roeien.

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke vormen van kanker. Dagelijks worden alvleesklierkanker-patiënten en hun naasten geconfronteerd met de slechte prognose en slechts een klein deel van de patiënten komt in aanmerking voor een operatie. Onderzoek is ontzettend belangrijk, er valt nog zo veel winst te behalen. 

Het team bestaat uit artsen en arts-onderzoekers die zich dagelijks bezighouden met alvleesklierkanker. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven. Samen, willen wij ook de handen ineenslaan, en de uitdaging van de Wielertocht en alternatieve Ringvaart Regatta aangaan om geld op te halen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Doneer nu aan het Deltaplan Alvleesklierkanker en help baanbrekend onderzoek te realiseren. Elke euro helpt ons om deze actie tot een succes te brengen!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.