Kom in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke vormen van kanker. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden, ook in coronatijd. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Jij kunt deze mensen en ons helpen. Door in actie te komen. Ook in coronatijd. Want hoewel veel evenementen zijn afgelast zijn, is er nog steeds veel wat we wel kunnen doen. Houd een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Zo blijven we elkaar helpen! Start vandaag nog je actie strijd samen met ons voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Jouw bijdrage, groot of klein, maakt het verschil!

 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Acht artsen en arts-onderzoekers vormen de Pancre8 en gaan  20 augustus 100km roeien voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. De roeiers trappen af bij de vriendschap in Weesp en roeien dan 2 keer langs de hoop in Loenen aan de Vecht om vervolgens te finishen bij de vriendschap in Muiden. Help mee en doneer! Het team bestaat uit acht artsen en arts-onderzoekers die zich dagelijks bezighouden met alvleesklierkanker. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven. Samen, willen zij – de pancre8 – ook de handen ineenslaan, en de 100km lange uitdaging aangaan om geld op te halen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Voor klinisch baanbrekend wetenschappelijk onderzoek is echter geld nodig, sponsor daarom de pancre8! 
Van Vriendschap naar Hoop en terug

Oncoloog Judith de Vos vertelt over het Deltaplan Alvleesklierkanker in de Limburger

15-07-2021 | 14:42

Judith de Vos-Geelen behandelt als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+ mensen met tumoren in het spijsverteringsstelsel. Ze maakt zich sterk voor onderzoek en bijbehorende fondsenwerving. Zit in diverse landelijke commissies. Daarbij promoveerde de veelzijdige dokter afgelopen maand op slokdarmkanker. „Hier zitten veel uurtjes eigen tijd in.”  Lees hier het artikel.

Judith verdedigde in juni haar proefschrift en haalde daarbij geld op voor onderzoek naar alvleesklierkanker. 

Lees meer | Bekijk alle