Kom in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke vormen van kanker. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden, ook in coronatijd. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Jij kunt deze mensen en ons helpen. Door in actie te komen. Ook in coronatijd. Want hoewel veel evenementen zijn afgelast zijn, is er nog steeds veel wat we wel kunnen doen. Houd een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Zo blijven we elkaar helpen! Start vandaag nog je actie strijd samen met ons voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Jouw bijdrage, groot of klein, maakt het verschil!

 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op zondag 12 december organiseert de politie-eenheid Limburg een sponsorloop om geld in te zamelen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker, en in het bijzonder voor hun collega Sepp Saccol.  Schrijf je hier in en wandel of ren zo veel mogelijk rondes en laat je sponsoren voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. I.v.m. COVID-19 mag je als deelnemer de hele dag starten tussen 09:00 uur en 16:00 uur. De cheque-uitreiking is om 16:00 uur. Het adres van de start/finish is: Tunnelweg 113, 6468EJ, Kerkrade. LET OP: Iedere deelnemer dient zich aan de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen te houden.  Inschrijven is mogelijk t/m maandag 6 december. Sepp: 'Ik wens iedereen veel sportieve kilometers tijdens deze run of wandeling. In één woord fantastisch dat dit is georganiseerd. Ik dank alle deelnemers voor de steun aan het hoger doel en dat is het Deltaplan alvleesklierkanker. Onderzoek is keihard nodig om deze ziekte te bestrijden.' Inschrijven Wil je meedoen met de sponsorloop? Meld je dan aan via de knop 'Schrijf je in'. Hier kan je een persoonlijke actiepagina aanmaken waar sponsoren geld voor jou kunnen doneren.  Wil je niet meelopen, maar wel geld doneren? Dat kan via de knop 'Doneer nu'.  Over het Deltaplan Alvleesklierkanker Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. Met het Deltaplan Alvleesklierkanker gaan we wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Lees hier meer over het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Zorgverleners halen bijna € 12.000 op voor versneld onderzoek naar alvleesklierkanker

14-10-2021 | 09:39

Amersfoort, 11 oktober 2021 - Afgelopen zaterdag vond in de provincie Utrecht de RAKU run plaats. Een bijzonder evenement waarmee zorgverleners uit verschillende ziekenhuizen aandacht willen vragen en zoveel mogelijk geld willen ophalen voor versneld onderzoek naar een van de dodelijkste vormen van kanker; alvleesklierkanker. De zorgverleners legden hardlopend of fietsend verschillende afstanden af tussen de RAKU-ziekenhuizen. RAKU staat voor een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Samen haalden ze het prachtige bedrag op van bijna €12.000.

Het geld gaat naar het Deltaplan Alvleesklierkanker, een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting die als doel hebben om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten.

RAKU
Het RAKU is een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Deze samenwerking heeft als doel: ‘zorg dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet’. In deze nieuwe samenwerking zijn regionale teams gevormd van specialisten uit de drie ziekenhuizen, die gezamenlijk zorgen voor alle patiënten met een bepaalde tumorsoort. De operaties per tumorsoort worden door regionale operatieteams in één van de ziekenhuizen uitgevoerd. RAKU maakt onderdeel uit van ONCOMID, het oncologienetwerk van Midden- Nederland. Binnen RAKU vallen de volgende ziekenhuizen: UMC Utrecht, Diakonessenhuis, Meander MC, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rivierenland Ziekenhuis, Buitenpoli Rivierenland, St. Antonius Ziekenhuis. 

Lees meer | Bekijk alle