Kom in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke vormen van kanker. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden, ook in coronatijd. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Jij kunt deze mensen en ons helpen. Door in actie te komen. Ook in coronatijd. Want hoewel veel evenementen zijn afgelast zijn, is er nog steeds veel wat we wel kunnen doen. Houd een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Zo blijven we elkaar helpen! Start vandaag nog je actie strijd samen met ons voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Jouw bijdrage, groot of klein, maakt het verschil!

 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Zaterdag 29 oktober 2022 vindt de Deltaplan Challenge Ameland plaats!** Deze bijzondere dag zal volledig in het teken staan van uitdaging en verbinding! Iedereen die zich in wilt zetten voor het goede doel: Deltaplan Alvleesklierkanker, is van harte uitgenodigd! Samen met artsen, onderzoekers e.a. medische staf, patiënten, naasten, nabestaanden en betrokkenen bij alvleesklierkanker gaan we een challenge aan! We dagen je uit om op deze dag een 25km of 50km route rondom Ameland af te leggen; hardlopend, wandelend of fietsend. Ook is het mogelijk een prachtige route van 2,5/ 5 of 10 kilometer te wandelen of te (tandem)fietsen indien je bijvoorbeeld iets minder fit bent. Je kiest voor wat bij jou past. Met de Deltaplan Challenge Ameland halen we geld op om een betere toekomst voor patiënten met alvleesklierkanker mogelijk te maken. De opbrengst komt ten goede aan het Deltaplan Alvleesklierkanker. Op deze manier zetten we ons samen in om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek versnellen, de beste behandeling voor iedereen beschikbaar maken én een optimale kwaliteit van leven voor patiënten realiseren. Wil jij verzekerd zijn van één van de 200 deelnameplaatsen alleen of met je team? Klik dan op de knop ‘inschrijven' en meld je aan! Let op: er is slechts een beperkt aantal deelnameplaatsen beschikbaar. Het inschrijfgeld om deel te nemen aan het event is €24,50. Wat krijg je voor je inschrijving: Een toegangsticket voor het event Een speciaal Deltaplan sportshirt Een medaille Eten en drinken bij de rustposten Wij kijken er enorm naar uit je zaterdag 29 oktober te ontvangen. Samen met jou gaan wij de strijd aan! * De Deltaplan Challenge Ameland wordt zeer strikt volgens de RIVM- richtlijnen omtrent COVID-19 georganiseerd. Aanmelden is onder voorbehoud van de op dat moment geldende situatie. **Locatie en datum zijn nog onder voorbehoud. De definitieve locatie en datum worden zo spoedig mogelijk gecommuniceerd. 

Zorgverleners halen bijna € 12.000 op voor versneld onderzoek naar alvleesklierkanker

14-10-2021 | 09:39

Amersfoort, 11 oktober 2021 - Afgelopen zaterdag vond in de provincie Utrecht de RAKU run plaats. Een bijzonder evenement waarmee zorgverleners uit verschillende ziekenhuizen aandacht willen vragen en zoveel mogelijk geld willen ophalen voor versneld onderzoek naar een van de dodelijkste vormen van kanker; alvleesklierkanker. De zorgverleners legden hardlopend of fietsend verschillende afstanden af tussen de RAKU-ziekenhuizen. RAKU staat voor een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Samen haalden ze het prachtige bedrag op van bijna €12.000.

Het geld gaat naar het Deltaplan Alvleesklierkanker, een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting die als doel hebben om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten.

RAKU
Het RAKU is een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Deze samenwerking heeft als doel: ‘zorg dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet’. In deze nieuwe samenwerking zijn regionale teams gevormd van specialisten uit de drie ziekenhuizen, die gezamenlijk zorgen voor alle patiënten met een bepaalde tumorsoort. De operaties per tumorsoort worden door regionale operatieteams in één van de ziekenhuizen uitgevoerd. RAKU maakt onderdeel uit van ONCOMID, het oncologienetwerk van Midden- Nederland. Binnen RAKU vallen de volgende ziekenhuizen: UMC Utrecht, Diakonessenhuis, Meander MC, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rivierenland Ziekenhuis, Buitenpoli Rivierenland, St. Antonius Ziekenhuis. 

Lees meer | Bekijk alle